Traumasovelletun Joogan Peruskoulutus
Traumaanpassad Yoga Sverige (TAY) on menetelmä, joka on luotu henkilöille, joilla on PTSD tai muita yleisiä psykiatrisia diagnooseja ja halu harjoittaa joogaa. Traumasovelletun joogan koulutukset ovat kysyttyjä ja vakiintuneita monissa palveluissa ja laitoksissa Ruotsissa sekä kansainvälisesti.
Peruskoulutus TAY-70
-
Hybridi (Helsinki ja digi)
-
3 moduulia, 70 tuntia
Koulutus sinulle, joka olet joogaopettaja tai työskentelet sote-aloilla, opetuksen ja kasvatuksen parissa tai laitoksessa ja sinulla on vähintään kahden vuoden kokemus oman joogaharjoituksen tekemisestä jonkin dynaamisen joogasuuntauksen parissa.
Tässä koulutuksessa saat tietoa ja osaamista siitä, miten jooga ja käytännössä testatut keholliset menetelmät voivat tukea oireiden lievittämistä, itsesäätelyä sekä tunteiden säätelyä, vähentää lihasjännitystä, vahvistaa hermostoa ja lisätä elinvoimaa.
Peruskoulutuksessa saat syvenevän ymmärryksen TAY-metodiikasta ja pedagogiikasta, traumateoriasta ja kehon biologiasta. Näin voit turvallisella tavalla luoda ja ohjata asiakkaillesi harjoituksia stressinsäätelyyn.
Tutkimukseen pohjaava traumasovelletun joogan peruskoulutus (70 tuntia, TAY-70) on suunnattu joogaopettajille sekä henkilöille, joilla on pitkä kokemus joogasta ja jotka työskentelevät sote-aloilla, kasvatuksen ja opetuksen parissa ja/tai laitoksissa.
Tässä koulutuksessa keskitymme traumasovelletun joogan ohjaamiseen aikuisille. Voit kuitenkin käyttää koulutuksen oppeja myös lasten ja nuorten ohjaamisessa.
-
Mikä on trauma
-
Erilaiset diagnoosit kuten kehityksellinen trauma, PTSD ja monimuotoinen trauma
-
Mitä ovat hermostolliset tilat taistele, pakene, jähmety, lamaann ja lepyttele?
-
Tavanomaisia oireita ja liitännäissairauksia
-
Trauman biologia, autonominen hermosto, välittäjaineet
-
Yleisiä traumareaktioita
-
Sietoikkuna ja polyvagaalinen teoria
-
Mitä tapahtuu aivoissa
-
Mitä on traumasovellettu jooga (Traumaanpassad yoga, TAY)
-
Yksinkertaisia autonomisen hermoston säätelykeinoja erilaisiin oireisiin
-
Sovellettuja hengitysharjoituksia
-
Miten ohjataan rentoutumaan
-
Harjoituksia liikkumisrajoitteisille henkilöille
-
Traumasovelletu pedagogiikka ja metodiikka
-
Tutkimusta – Keholliset menetelmät ja PTSD
-
Fyysisiä harjoituksia kehon ja aivojen biologian vahvistamiseksi
-
Tietoa ja taitoa TAY-harjoituskokonaisuuden suunnittelemiseen
-
Traumasovellettu jooga, tausta ja teoria
-
Joogan filosofia tukena
-
Tanssi ja liike trauman kanssa elävän terapeuttisena tukena
-
Psykologisia ja biologisia vaikutuksia
-
Kehonkieli, yhteisöllisyys, rytmi, ilmeet ja kehotietoisuus
-
Liikkeitä ja menetelmiä lapsille ja aikuisille
-
Biologia ja vaikutus – miksi liike, tanssi ja rytmiikka ovat tärkeä lisä
-
Turvallisten harjoitusten luominen lapsille ja aikuisille
Hinta: 1 350 e (sis. alv 24 %) + koulutusmateriaali 45 e (sis. alv 10 %)
Varausmaksu: 250 e
Hinta ei sisällä majoitusta ja ruokailuja.
Osallistumisehdot: Osallistut koulutukseen omalla vastuullasi. Velvollisuutesi on huolehtia, että sinulla on voimassa oleva tapaturmavakuutus. Perhejooga ei korvaa koulutuksen aikana mahdollisesti tapahtuvia tai niistä mahdollisesti seuraavia sairastapauksia tai loukkaantumisia. Perhejooga ei vastaa omaisuudestasi.
Aloituspäivät ja ilmoittautuminen
-
Moduuli 1-225. – 26. tammikuutaZoom-etäyhteys
-
Moduuli 2-328. helmikuuta – 2. maaliskuuta
-
Yhteenveto12. huhtikuutaZoom-etäyhteys
-
Paikka:Helsinki/Espoo (paikka vahvistuu kevään 2024)
Ilmoittautuminen on sitova. Jos olet estynyt osallistumasta koulutukseen, voit siirtää osallistumisesi toiselle henkilölle. Jos koulutustilaisuus peruuntuu esimerkiksi sään, kouluttajan sairastumisen tai muista Perhejoogasta johtuvista syistä, järjestetään korvaava koulutus.
Järjestämme koulutuksen
Josefin on traumasovelletun joogan (Traumaanpassad yoga, TAY) perustaja ja Bostonin Trauma Centerissä koulutuksen saanut traumatyön asiantuntija. Hän on myös näyttöön perustuvan traumasensitiivisen joogan menetelmän fasilitaattori (Trauma-Sensitive Yoga, TCTSY-F).
Josefin on kokenut joogan opettajakouluttaja (E-RYT500) ja Lontoon The Minded Institutesta valmistunut joogaterapeutti. Joogaterapeuttina hän on sekä Yoga in Health Care Alliancen että the British Council of Yoga Therapyn hyväksymä.
Mobiili: +46 (0)70 421 17 66
Sähköposti: traumaanpassadyoga@gmail.com
Josefin on osallistunut Global Trauma Certification -ohjelmaan (2021) Harvardin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa. Hän on Yoga In Healthcare Alliancen kouluttama ja valvoma sekä osa Trauma Research Foundationin terapeuttista yhteisöä.
Prison Yoga Projectissa Josefin vastaa Euroopan-toiminnasta ja toimii hankkeen pääkouluttajana sekä ohjelmien kehittäjänä.
Ruotsissa Josefin ja Traumaanpassad Yoga tekevät yhteistyötä neurotieteiden tohtori, psykiatrian professori Nora Kerekesin (Högskolan Väst) kanssa useassa meneillään olevassa traumasovelletun joogan tutkimusprojektissa.
Josefin toimii ohjelman kehittäjänä ja pääkouluttajana kansallisessa joogaprojektissa Iso-Britannian rikosseuraamuslaitoksessa (H.M. Prison and Probation Services). Ruotsissa hän toimii niin ikään kehittäjänä ja pääkouluttajana kansallisissa joogaprojekteissa lasten- ja nuortenpsykiatrialla (BUP), rikosseuraamuslaitoksessa, oikeuspsykiatrialla sekä nuorisokodeissa (SiS) yhteistyössä Eva Seilitzin kanssa.
Yhdessä James Foxin kanssa Josefin on kirjoittanut kirjan Freedom from the inside joogaterapiasta naisvangeille. Kirja on julkaistu Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa vuonna 2020.
Meksikossa ja Etelä-Amerikassa vuonna 2018 YK:n puitteissa julkaistun Yoga as therapy in a prison environment -kirjan menetelmiä Josefin on ollut mukana luomassa.
Josefin luennoi kansainvälisesti joogan terapeuttisesta potentiaalista institutionaalisessa kontekstissa. Hän on luennoinut mm. Iso-Britannian parlamentin ylähuoneelle (House of Lords), International Trauma Conferencessa Bostonissa ja Yoga in Health Care -konferenssissa Lontoossa.
Anne on Perhejoogan perustaja, traumasovelletun joogan opettaja (TAY-300) ja lasten ja nuorten joogan opettajakouluttaja (E-RYT200, RYT500, RCYT, YACEP).
Anne on opiskellut Leena Pennasen (Center for Mindfulness Finland) kaksivuotisessa koulutuksessa Mindfulness-ohjaajaksi CFM®.
Anne opiskelee Helsingin yliopistossa luokanopettajaksi (kasvatuspsykologia) ja Jyväskylän yliopistossa terveystiedon aineenopettajaksi.
Kotisivu: perhejooga.fi
Aikaisemmalta akateemiselta koulutukseltaan Anne on oikeustieteen maisteri.
Anne on julkaissut traumainformoituun ohjaamiseen pohjaavat Joogakamut – Lasten jooga- ja mindfulness-kortit (2021) sekä Perhejoogakortit (sis. opaskirjan, 2022).
Lue lisää Annesta täältä